Klik Pada TAJUK untuk artikel penuh

Ahad, 26 Februari 2012

MAJLIS PENYERAHAN WATIKAH PERLANTIKAN PENGAWAS, PPS DAN PRS

Majlis perwatikahan pengawas, pengawas pusat sumber dan pembimbing rakan sebaya dengan kehadiran OCS Halim bin Ismail, Ketua Balai, Balai Polis Kuala Jengal. Beliau memberikan ceramah tentang jenayah dan hukuman yang dikenakan kepada pesalah. Selain menyentuh tentang bahaya dadah dalam masyarakat, beliau juga mendedahkan tentang punca berlaku jenayah dan kategori jenayah yang berleluasa dalam masyarakat.

Program penyerahan watikah ini dilihat sebagai program yang perlu diadakan setiap tahun kerana ia dapat memberikan kesedaran kepada murid untuk memupuk diri dengan disiplin sejak dari bangku sekolah lagi. Majlis dimulakan dengan sesi ceramah kemudian penyampaian watikah kepada pelajar yang terlibat. Ia turun dihadiri oleh semua guru dan pelajar serta beberapa anggota polis dari balai terdekat.

0 comments:

Catat Ulasan

GAMBAR-GAMBAR AKTIVITI


View LOKASI SMK KUALA JENGAL in a larger map


SMK KUALA JENGAL | KUALA JENGAL 23000 DUNGUN TERENGGANU DARUL IMAN | TEA 1039 | Tel : 09-8333121 | Fax : 09-8333120 | e-mail : smk_kjengal@yahoo.com.myجَزَاكُمُ اللهُ خَيْرًا كَثِيْرًا وَجَزَاكُمُ اللهُ اَحْسَنَ الْجَزَاء
Jazakumullah Khairan Katsiran Wa Jazakumullah Ahsanal Jaza’
“Semoga Allah SWT akan membalas dirimu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas dengan balasan yang terbaik.”